Dakkapellen

Dakkapellen

Dakkapel op tussenwoning
Dakkapel met rolluik

Als er een product is dat zijn geld meer dan waard is dan is het wel een dakkapel. Bij elk dakkapel zijn mensen verrast door de enorme ruimte die zij krijgen. U maakt van moeilijk bereikbare opbergruimte een heerlijke grote leefruimte. Om een eenvoudig voorbeeld te geven: bij een dakschuinte van 30 graden (dit is een veel voorkomende dakschuinte) krijgt u er 2,5 tot 3m extra loopruimte bij. Bij een dakkapel van 4m breed is dat een ruimtewinst van maar liefst 10 tot 12m².

Vergunningvrij plaatsen van uw dakkapel mag bijna altijd op het zij- en achterdak van een woning. Hierbij geld de regel dat uw dakkapel 0,5 m uit de zijkant van het dakvlak/ erfgrens moet blijven. Bij een woningbreedte van 5m mag het dakkapel 4m breed worden.

Bovendien heeft u bij vergunningvrij dakkapel geen kosten van een architect of legeskosten van de gemeente maar u krijgt daadwerkelijk iets terug voor uw geld. Wij bouwen de dakkapellen altijd ter plekke op. De voordelen van een kant en klare dakkapel wegen niet op tegen de nadelen en de extra kosten die dit met zich meebrengt. Wij kunnen met het opbouwen van de dakkapellen zo nodig de constructie aanpassen zodat spanten en gordingen kunnen vervallen of verplaatst worden naar gunstiger positie.

Wij leveren dakkapellen zowel in hout als in onderhoudsarme materialen of een combinatie van beide. Dit is geheel afhankelijk van uw keus.

Bovendien kunnen wij de dakkapellen voorzien van ingebouwde rolluiken of screens. Deze worden in het overstek ingebouwd zodat de bakken niet zichtbaar zijn, maar uiteraard wel altijd bereikbaar voor onderhoud en/of reparatie. De rolluiken kunnen met band of elektrische bediening geleverd worden. Wij kunnen ook uw zolder herindelen en tevens schuifwandkasten plaatsen en laminaatvloeren leggen.

Bij plaatsen van dakkapellen gaan wij buiten uw woning naar boven, zodat er geen vuil en stof in uw woning komt. Hierdoor kan uw dagelijkse leven gewoon doorgaan.